Strognoff od piletine i škrleta

Piletina sa škrletom kao Stroganoff sa širokim rezancima
Sastojci:
- 2 glavice
- 50 g maslaca
- 400 g pilećih prsa bez kosti
- 10 malih kiselih krastavaca
- 2 mrkve
- 1 svježa crvena paprika
- 200 g šampinjona
- 1 žlica senfa
- 2 dl škrleta
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
Priprema:
Pileća prsa narezana na trakice i prodinstajte ih sa šampinjonima narezanim na ploške sa sitno sjeckanim lukom na maslacu, pa dodajte na rezance narezanu mrkvu, crvenu papriku, a na kraju
dodajte i sjeckane krastavce, senf, vrhnje za kuhanje i škrlet da ishlapi alkohol te začinite prema ukusu. Poslužite sa širokim rezancima, zelenim ili bijelim, a možete i s rižom, kako se poslužuje
tradicionalni Stroganoff.
