GASTRO AKADEMIJA

EDUKACIJSKI CENTAR GAREŠNICA

Tehno park – Poduzetnička zona , Kapelica 25a

RADIONICE

Upoznajte se, napokon, s velikom pričom o svijetu hrane oko nas.

U našoj GASTRO AKADEMIJI za početnike kroz 5 tjedana naučiti ćete tehnike kuharstva, te ćete moći pripremati domaći kruh, njoke, tjestenine, rižota , peći meso, filetirati ribu, kuhati variva i složence, napraviti pokoji desert, ali i znati uživati u vinima. Edukacija se odvija dva puta tjedno u poslijepodnevnim satima.

Nakon brižnih priprema pripremili smo ovu školu gdje ćete naučiti sve o nastanku i vrstama čokolada, a i otkriti tajne čokoladera o pravilnom korištenju u kuharstvu i slastičarstvu, izradi pralina i čokoladnih tabli, pa sve do čokoladnih ukrasa, glazura za torte i dekoracija.

Tajne svjetskih majstora čokolade otkriva naš instruktor.

Tečaj se odvija u popodnevnim terminu i traje do četiri sata.

Predznanje Vam nije potrebno – jedino trebate VOLJETI  čokoladu! 

U novouređenom i vrhunski profesionalno opremljenom Edukacijskom centru, pripremili smo  jednodnevnu osnovnu školu upoznavanja sa svijetom ČOKOLADE.

Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 10 osoba, a to znači da voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito prokomentirati sve detalje tema koje se obrađuju. Na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način.

NEKE OD TEMA TEČAJA

 • kako nastaje čokolada
 • vrste kakaovca i tipovi čokolada
 • osnovne tehnike
 • temperiranje i hlađenje
 • tajne ganachea i punjenja
 • izrada domaćih pralina
 • izrada čokoladnih ukrasa i dekoracija

OSNOVNE INFORMACIJE

 • termin u popodnevnim satima
 • puna četiri sata nastave
 • predznanje nije potrebno
 • aktivna interakcija s polaznicima
 • profesionalni majstori slastičari i majstori kuhari te iskusni predavači
 • metodologija nastala iz prakse, male grupe

TEČAJ UKLJUČUJE 
Teoretsko i praktično predavanje, aktivnu edukaciju i korak po korak sudjelovanje u pripremi slastica. Alate i pribor za tečaj su na raspolaganju u EDUKACIJSKOM CENTRU, kao i sve namirnice potrebne za provođenje programa edukacije. Tečaj vode posebno pripremljeni profesionalni edukatori. 

FILOZOFIJA 
I naravno – sve slastice koje ćemo zajedno raditi, zajedno ćemo uživati i komentirati.

CILJ  nam je podizati ukupnu razinu  svjesnost prema zdravom življenju, djelovati na razvoju i edukaciji gastro-eno turizma, stvaranju gastronomskih klastera, promicanju hrvatske gastronomije.

Dođite i pridružite se našem svijetu mirisa, okusa i boja uz pregršt zabave i finih jela i slastica koje ćemo, naravno, uvijek zajedno kušati, komentirati, moguće i poboljšavati na zadovoljstvo svih. 

Dođite i pridružite nam se u mirisnom svijetu kuhanja na tečaju kuhanja za početnike.

Predznanje vam nije potrebno – ne morate znati skuhati tjesteninu niti napraviti kruh, pohati kotlete ili ispeći ribu.

Dvaput tjedno, u blok radionicama od tri sata, kroz pet tjedana, naučiti ćete o organizaciji kućnog hladnjaka i nabavi namirnica (od kumice ili iz omiljenog dućana), otkriti ćete tajne rižota i domaćih tjestenina, naučiti razne načine obrade i pripreme mesa, izrađivati sami kruh, ali i torte i kolače, a ribe više neće biti misterij.

I još mnoštvo toga pod palicom profesionalne kuharice Danijele i suradnika

  Tečaj se odvija u popodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata

O TEČAJU TREBA ZNATI

U  GASTRO AKADEMIJI, profesionalni kuhari pripremili su pet tjedana aktivnog učenja kuhanja uz predavanja i praktičnu nastavu, a u kojima će Vam otkriti sve ono što treba da Vaša kućna kuhinja više ne bude mjesto gdje ćete uporno listati kuharice i gubiti vrijeme i novac na pokušaje da kuhate kreativno, ukusno, zdravo i naravno u okvirima svojeg dnevnog vremena. 

O TEČAJU TREBA ZNATI

Kroz pet tjedana – dva puta u tjednu – kod nas ćete dobiti znanja o organizaciji kućnog hladnjaka, nabavi namirnica na najbolji i najjeftiniji način, pripremi raznih temeljaca za tjedni kućni meni, ovladati ćete izradama vlastitog kruha i raznih tjestenina, doznati sve tajne rižota, naučiti tehnike odabira, čišćenja i pripreme riba, morskih plodova, raznih vrsta mesa, povrća, korištenje začina… 

O TEČAJU TREBA ZNATI

sve uz pripremu niza klasičnih ali i kreativnih jela koje ćete stvarati zajedno sa nama.  Naravno, tu su i neizostavne slastice – raditi ćemo kolačiće i torte, upoznati tijesta, biskvite i kreme, te na kraju i proći školu osnovnih znanja o povijesti vina, te osnovne principe spajanja sa jelima kao i prepoznavanja okusa i stilova.. 

O TEČAJU TREBA ZNATI

Sve teme i radionice članovi naše GASTRO AKADEMIJE – profesionalni kuhari  prilagodili su upravo onima koji žele u svoj život unijeti prva ali i nova znanja o kućnih kuharskim čarolijama na buduće zadovoljstvo ukućana, prijatelja i kućnih gostiju. 

O TEČAJU TREBA ZNATI

Na ovom početničkom tečaju radi se u grupama do 15 osoba, a to znači da kuhari i voditelji imaju dovoljno vremena sa svakim polaznikom temeljito proći kroz sve detalje tema koje se obrađuju. Kod nas ćete dobiti sav potreban pribor i namirnice, na Vama je samo da napokon odlučite mali dio svojeg slobodnog vremena utrošiti na koristan i zanimljiv način.

Tečaj se odvija u poslijepodnevnim satima, 2 x tjedno x 5 tjedana x 3 sata = min. 30h